SOLNEDGANG

SOLNEDGANG

onsdag 25. mai 2016

Ugle ved Jonsvannet.





Kveldens tur ved Jonsvannet var flott med en haukugle som villig lot seg fotografere. Den fløy fra tre til tre like ved veien.

lørdag 21. mai 2016

Tårnfalk iStuggudalen

Fikk et bilde av en tårnfalk. Jeg trodde først det var en spurvhauk for størrelsen var ganske lik.  når jeg fikk kroppet bilde litt fikk jeg en overraskelse det var jo en tårnfalk.
 I oktober 2015 fikk jeg noen bilder av en tårnfalk på Madeira, der er det noen av dem så det var ikke så uventet å få se den der, men at jeg skulle få oppleve den i Stugudal like ved hytta hadde jeg ikke ventet.


mandag 16. mai 2016

Ryper i Stugudal


I pinsen var vi på hytta i Stugudal. Vinteren har ikke sluppet taket enda. Pinseaften snødde det bra på en tur ute i område rundt hytta var det en del ryper som satt å trykket ganske lenge. I den hvite snøen vises de godt i vårdrakten.
De 2 hvor det er bar mark ble tatt fredag kveld.
Temperaturen var rundt 0 gr. ikke mye antydning til vår i fjellet. Bjørka hadde ikke antydning til grønnskjær enda. Men det kommer fort når det bryter løs.

torsdag 12. mai 2016

Tiur og Røy i Namsskogan.








En kveldstur fra Trones i Namsskogan via Skorovatn og over Røyrvik ble en flott opplevelse. Jeg fikk se TIUR for første gang fikk tatt noen få bilder før den fløy. Flere RØYER satt på veikanten de var ikke så skvetne. De var litt mer fotogene og det ble noen bilder som jeg liker. Revene vi så var ikke så fotogene de forsvant fort over alle vidder.

mandag 9. mai 2016

Morgentur over Karlseidet til Jerpen.

Natt til kristihimmelfartsdag tok vi en tur til Sverige jeg hadde hørt om et rikt fugleliv langs veien på strekningen Sandvika og Jerpen. Ryktene var rette vi hadde ikke kjørt langt før vi traff de første orrhanene. 6-7 stykker satt på veien og på snøen like ved vegen.
 Vi tok en del bilder av dem og kjørte videre og på 3 nye plasser var det spill.
Harer, rev og rådyr så vi også. PÅ vann som vi stoppet ved var det div. ender.
Vi så også en UGLE på ei murpipe, men det ble ikke noe bilde av den.


Orreleik på Fosen




Natt til 1 mai satt vi i skjul en plass på Fosen og fikk oppleve orrhaner i leik. 6 orrhaner ble  til 3-4. Noen dro lenger inn på myra så vi hørte dem bak oss et sted. De som,poserte for oss var ikke i det krigerske lynne så vi fikk ikke oppleve slåssing bare litt knuffing.
Seansen varte fra kl 04 til kl 09. da dro de. en periode på morgenen dro og var borte i lengere tid, tålmodighet er en dyd når en skal fotografere fugler og dyr. Men det betaler seg.
Min kone og jeg takker Vigdis og Trond som var med, Trond satte opp skjulene og var veiviser, flott servise.
Takker også Rissværingen/Hitterværingen som lå i skjul ved siden av oss og som viste oss hvordan vi skulle legge sammen teltet. Ikke enkelt første gang.